@bettypavkova

pondělí 16. října 2017

Mega knižní unboxing/haul - přes 6 kilo knížek!


Tentokrát jde o mega unboxing/haul knih, balík, který mi dopravila Pošta měl na sobě samolepku s váhou přes šest kilo! Paráda, ne? A jak jsem se k takovému balíku vlastně dostala?
Eshop Mega knihy má totiž každý měsíc super akci. 25 nejaktivnějších recenzantů každý měsíc odmění poukázkami na knihy a mně se podařilo v září být tím nejaktivnějším a dostala jsem poukázku na celé dva tisíce! Jsem opravdu neskutečně nadšená a děkuji Mega knihám, že tuto šanci dávají!
Aby toho nebylo málo, objevila jsem nedaleko školy Levné knihy a tak jsem si tam dneska hned dvě koupila.




Začneme knihami z Levných knih. 



Chraň nás od zlého jsem měla v Levných knihách, jako milovník hororů, vyhlídnuté už dlouho.

Ralph Sarchie pracuje jako policista v 46. newyorském okrsku v jižním Bronxu. Kromě toho se ale zabývá i tajemnem, jak tomu sám říká. Vyšetřuje případy démonické posedlosti a asistuje při exorcismu, při vymítání nejhoršího – a nejnebezpečnějšího – nepřítele lidstva. V této knize zobrazuje neuvěřitelné skutečné zločiny a případy nelidského zla, které nebyly nikdy vyřešeny, objasněny ani pochopeny. Vyškolen v rituálech exorcismu a jako očitý svědek mnoha případů démonické posedlosti líčí své zkušenosti s dosud nevysvětlitelnými jevy, které na stíny přicházející z temnot vrhají nové světlo. Seznamuje čtenáře s hierarchií pekla na zemi a odkrývá odporné rituály kněze Pala Mayombeho. Vypráví strašidelné historky ze života: příběh mladé dívky, jejíž nevinnost je pošpiněna inkubem; o domě napadeném zlomyslným duchem nevěsty zavražděné v 19. století; o smrtelném hříchu; o zloději duší; o bloudění ztracených duší; o nešťastném muži, který se měnil ve vlkodlaka; popisuje temné stránky soužití se sousedy věnujícími se satanismu a jiné. Všechna tato odhalení jsou znepokojujícím spojením mezi „tradičním“ zločinem a mrazivými hrůzami nadpřirozeného světa.



Náhodou jsem tam také narazila na knihu "O kocourkovi, který přišel na Vánoce". Chtěla jsem si koupit nějakou knihu s vánoční tématikou, abych si začátkem Prosince mohla navodit atmosféru a jako milovnici koček mě tato kniha zaujala.

V této knížce autor popisuje své soužití s bílým kocourem, kterého si přinesl domů na Štědrý Den poté, co ho našel v ulicích Manhattanu. Kvůli jeho sněhobílé srsti jej nazval Polar Bear (Lední medvěd) a po počátečních peripetiích se kocour a jeho pán stali životními partnery a nerozlučnými přáteli. Knížka je psána se svérázným humorem. Z názvu by se mohlo zdát, že je určena pro děti, ale není tomu tak. Původně byla určena pro dospělé. Autor v ní zachycuje život svůj a kocourův, takže se dozvíme o mnoha akcích souvisejících s prací Clevelanda Amoryho v organizacích na ochranu zvířat např. akce na záchranu tuleních mláďat.

A teď se dostáváme k samotnému obřímu balíku z Megaknih. Takhle vypadal.




Samozřejmostí je samolepka, záložka, časopis a DVD, které Megaknihy posílají jako dárek, sleva na další nákup a tentokrát dokonce sešítek se slevami do různých eshopů a 25% sleva na předplatné časopisu Téma!

A teď k jednotlivým knihám, krásným 11 kouskům!

Ďábelské hry jsou pokračováním série o policistce Kim Stoneové. První díl se nám doma všem moc líbil, je neskutečně čtivý a tak jsem si vybrala i díl druhý.

Čím větší zlo, tím ďábelštější hra… Inspektorku Kim Stoneovou a její vyšetřovací tým povolají k nálezu zmrzačeného, ubodaného těla – oběť je však zároveň i zločincem, pachatelem brutálního znásilnění. Že by vzal někdo spravedlnost do svých rukou? Kim současně pátrá po skupině pedofilů, brzy však začne být jasné, že se stala sama terčem nebezpečné osoby. Ta zná každou její slabinu. A rozhodla se vyzkoušet na Kim vlastní zvrácený experiment. Kim ví, že každý další krok může být smrtící. A tentokrát – je to osobní. Ďábelské hry, druhý román Angely Marsonsové, jednoznačně potvrzuje, že jeho autorka (debutující v roce 2015 knihou Němý křik) je vycházející mezinárodní hvězdou žánru krimi

Stejně tak se mi moc líbila prvotina Pauly Hawkins - Dívka ve vlaku, byla jsem proto moc zvědavá, jaká bude její druhá kniha - Do vody.

Vyhýbejte se tichým vodám, nikdy nevíte, co se skrývá pod hladinou… Na dně řeky se najde tělo svobodné matky – a zrovna na místě, kde bylo toho léta objevena mrtvola mladého děvčete. V historii malého městečka Beckford to sice nejsou první ženy, jejichž osud se na onom místě uzavřel, jsou to však právě ony dvě, jejichž smrt rozčeří nejen hladinu řeky, ale i poklidné životy místních obyvatel. A z temných vod začínají najednou na světlo dne vyplouvat dlouho zamlčovaná tajemství… Druhý román Pauly Hawkinsové, jejíž předloňský debut Dívka ve vlaku se stal fenoménem, když pobořil všechny možné rekordy v rychlosti prodeje (doposud se ho po celém světě prodalo přes 18 milionů výtisků), 79 týdnů se držel na prestižním žebříčků bestsellerů New York Times a na jeho motivy byl natočen film. Není pochyb – tohle je knižní událost roku! 


Na tuto knihu se těším snad nejvíc! Jde o horor, který mi přijde naprosto neskutečně zajímavý a přesně ve stylu, co mám strašně ráda. Hexem asi začnu, ale stoprocentně rozhodnutá ještě nejsem.

Každý, kdo se zde narodí, je odsouzen setrvat zde až do smrti. Každý, kdo se zde usadí, se odsud už nikdy nedostane. Vítejte v Black Spring, zdánlivě malebném městečku v údolí řeky Hudson, městečku, jímž obchází přízrak čarodějky od Černého kamene, ženy ze sedmnáctého století, který byly zašity oči a ústa. Takto umlčena se prochází po ulicích a podle libosti k vám vstupuje do domu. Dlouhé noci vám bez ustání stojí vedle postele. Všichni vědí, že oči už nesmí nikdy otevřít. Obecní rada s využitím těch nejmodernějších sledovacích zařízení městečko prakticky uvrhne do karantény, aby se kletba, jež na něm spočívá, nemohla dále šířit. Ale místní mládež, takovou izolací už notně otrávená, dojde k rozhodnutí, že přísná omezení poruší a o přízračnou kletbu se virálně podělí, čímž však městečko odsoudí k pozvolnému pádu do osidel temných, středověkých praktik.

Asi každý zná příběh Anthropoidu. Mám na toto téma již knihu "Proč Gabčík nestřílel". Jsem moc zvědavá i na tuto. Od ní si slibuji ještě větší vycházení z historických faktů.

 Román založený na podrobném zkoumání pramenů a literatury popisuje scénu domácího odboje i exilovou vládu, výcvik parašutistů v Anglii, přípravu atentátu na Heydricha, okolnosti i situaci po něm. Nevyhýbá se líčení soukromého života hrdinů. Poskytuje realistický obraz o strukturách německé moci, zabývá se vyšetřovacími postupy gestapa. Román zaujme strhujícím dějem i výbornou psychologií postav. 

Abych řekla pravdu, severského krimi jsem už trochu přehlcena. Tohle je vlastně asi poslední, co si přečíst chci... A v kládám do něj asi největší naděje.

Holger Munch miluje vážnou hudbu, matematické hádanky a pokuřování cigaret. Kromě toho je policejní detektiv. Už se chystá do důchodu, v němž si tohle všechno užije, jenže Norskem právě otřásají podivné vraždy šestiletých holčiček, které někdo obléká do bílých šatiček a nechává v lese s cedulkou „Cestuju sama“ na krku. Munch se tak musí postavit do čela speciální jednotky a hlavně přesvědčit Miu Krügerovou, slavnou vyšetřovatelku, aby se vrátila do služby. Podaří se mu to? Dokáže Mia Měsíční paprsek, jak jí přezdívají norská média, vyřešit případ plný symbolů a slepých uliček? Vrah si s detektivy evidentně pohrává a celé Norsko se může jen strachovat, že se v lese objeví další malý anděl

Jak jsem již řekla - miluji kočky. Buddhismus je asi jediné náboženství, které mi přijde opravdu hodně zajímavé a lidské. Na Dalajlamovu kočku se také neskutečně těším.

Maličkého kotěte, kterému hrozí nešťastný osud, se ujme samotný dalajlama. Kočička líčí svůj každodenní život v jeho těsné blízkosti. Stává se svědkem rozhovorů mezi dalajlamou a jeho hosty. Postupně poznává, v čem spočívá štěstí, a jak ho na cestě životem najít, což není pro žádnou živou bytost snadné. V laskavém příběhu často nechybějí humorné situace, kočka se tře o nohy hollywoodských hvězd a dělí se s námi o poznání, které získává v klášteře buddhistických mnichů. „Chci, aby i díky této knize lidé dospěli k tomu, že nejdůležitější je láska v různých podobách. Šťastní jste, když se staráte o druhé a dáváte jim lásku. To je jedna z nejúčinnějších cest ke štěstí,“ říká o Dalajlámově kočce její autor David Michie.

Jednoduše - miluju The Walking Dead, takže jsem ráda, že konečně vyzkouším beletrizovanou verzi... A na komiksy se snad jednou vrhnu také.

 Co všechno se člověku musí přihodit, aby se z něj stala zrůda? Opravdu je v každém z nás nějaké temné já, které jen čeká na to, aby se mohlo projevit? Skoro by se dalo říct, že na Briana Blakea je toho dost. Kráčí po světě jako je ten náš, jenže v tom jeho umí kráčet i mrtví. A jemu teď nejde o nic jiného, než aby přežil. Se dvěma kamarády a bratrem Phillipem s malou dcerou se ze všech sil snaží nalézt klidné místo ve světě, kde civilizace zanikla. Román ze světa veleúspěšného komiksu Živí mrtví přináší příběh postavy, která zasadí známé skupině přeživších jednu z nejhorších ran. Avšak Guvernér nebyl vždy šíleným despotou. Tvůrce hororových románů Jay Bonansinga spojil síly s autorem původního komiksu Robertem Kirkmanem, aby spolu stvořili první díl trilogie o tom, jak může být lidský vzestup k moci zároveň pádem jeho morálky. 

Kniha o jednom roadtripu s lehkou příměsí romantiky... Něco co čtu hodně málo, takže jsem zvědavá. Strašně se mi líbí grafické provedení knihy. Obsahuje různé playlisty, seznamy míst, které hrdinové navštívily, fotky... Jsem zvědavá, jaká kniha bude.

Amy se na léto dvakrát netěší. Její máma se rozhodla přestěhovat na druhý konec země a Amy má teď za úkol dovézt její auto z Kalifornie do Connecticutu. Problém je, že od té doby, co její otec zemřel při autonehodě, se Amy není schopná posadit za volant. Děsí ji to. A v tu chvíli přichází na scénu Roger, prý starý přítel rodiny (jak tvrdí Amyina matka), který má také v plánu road trip přes půlku Států. Nejkratší možná trasa je naplánovaná, tak stačí vyrazit… Proč to ale nevzít zábavnější cestou? Udělat si pár zajížděk rodičům natruc a poznat Ameriku? Pomůže to oběma, aby se vyrovnali sami se sebou a zacelili bolavé rány? Trochu šílená jízda Amerikou + špetka romantiky = báječné čtení nejen na léto! Navíc s přidanou hodnotou spousty obrazového materiálu a playlistů připravených přímo pro vaše uši, aby se vám lépe četlo!

Skutečné příběhu psů, kteří někoho zachránili. Taková "blbůstka", ale já se moc těším, protože jeden pes mi právě leží na nohách a já psy prostě miluju.

Pes je věrným přítelem a pomocníkem člověka od počátku jejich soužití. Již od Římské říše se v literatuře nacházejí příběhy, které zaznamenávají psí hrdinské činy. Vzpomeňme, jak psi pomáhají např. při požáru, při hledání zasypaných lidí, při záchraně topících, při hledání drog, i zlodějů, ale jak pomáhají i nemocným, kteří díky psům mohou prožít kvalitní život. Kniha Psí hrdinové je knihou skutečných příběhů, v kterých se dočteme, jak se hrdinou může stát pes každé rasy, vycvičený záchranář i domácí.

Na Ziburu mě nalákala má ctěná skoro příbuzná Eliška a tak jsem omrkla pár ukázek z knihy a vypadá neskutečně vtipně. K tomu kombinace buddhistických míst a zemí, které mě samotnou lákají... To by mohla být paráda!

Nešikovný mladý muž ujde 1 500 kilometrů pěšky v Nepálu a v Číně. Dějí se mu hrozné věci, ale on se jim jen směje. Když mi byly tři, rozbil jsem si hlavu o bidet. Když mi bylo devět, rozbil jsem si hlavu o kolo, které jsem vedl do kopce. Myslím, že bych vůbec neměl cestovat, protože jsem hrozně nešikovnej. Ale stejně to dělám. Radši ale chodím pěšky, protože tak je to nejbezpečnější. Jednoduše vyrazím na cestu a čekám, co mě tam potká. Tentokrát jsem se vydal do Číny a Nepálu. V kraťasech ze supermarketu a brýlích z drogerie jsem prošel Himálaj i úplně neznámé vesnice v údolích řek. Mnohokrát jsem spal u úplně cizích lidí doma a poznával, jak se jim doopravdy žije a co jim přináší štěstí. Už na cestě jsem o nich začal psát tuto knihu. Času na psaní byl dostatek, protože ujít pěšky 1 500 kilometrů trvá docela dlouho. Jak si teď po sobě knihu čtu, myslím, že se mi povedlo vytvořit pěkné svědectví o jednoduchosti života a půvabu svobody. Jestli se chcete dozvědět něco o památkách a historii, radši si ji ale nekupujte. Kniha je jen o Číňanech, Nepálcích a jejich životě. A taky trochu o mně. Tomu se člověk nevyhne, když jde sám.

A na konec jedna z fantasy klasik, první díl Úžasné Zeměplochy od Terryho Pratchetta. Jsem strašně zvědavá, jestli se mi bude líbit, doufám, že ano!

Ve světě, který leží na krunýři obrovské želvy, se vydává na cestu rozverná, temperamentní a neuvěřitelně výstřední výprava. Setkáte se s lakomým a naprosto neschopným čarodějem Mrakoplašem, naivním turistou Dvoukvítkem, jehož Zavazadlo za ním běhá jako pes na stovce malých nožiček, s draky, kteří existují, pokud na ně opravdu věříte, a samozřejmě dojdete až na okraj této podivné planety. 

Četli jste nějakou z těchto knih? Líbila se nebo nelíbila? Nebo naopak máte nějakou z nich na svém wishlistu? Pochlubte se, podělte se o dojmy, budu moc ráda! :-) 


6 komentářů:

  1. Chraň nás od zlého se ke mně už taky dostalo. :)
    A V lese visí anděl a Ďábelské hry bych si taky v blízké době ráda přečetla. Užij si čtení. ;) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :-) V lese visí anděl - pokud nemáš nic proti broži - se dá na eshopech sehnat za velice příjemnou cenu. :-)

      Vymazat
  2. Páni! Obrovská gratulace k výhře a já jen tiše závidím! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Wau to sú naozaj skvele kúsky radosť ich mat ! :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá velkou radost a moc za něj děkuji. :-)