@bettypavkova

úterý 22. května 2018

Wrap Up - Duben 2018

Zdravím Vás! Dnes konečně u Wrap Upu, neboli přečtena, tentokrát za duben 2018. Hned na začátku dubna slavím narozeniny a jako správný milovník knih jsem i hromadu dostala a hned několik z mých nových miláčků jsem v dubnu přečetla.

První knihou, kterou jsem v dubnu přečetla (rozčetla jsem ji koncem března) byl Dvůr křídel a zmaru. Sérii Dvorů miluju a třetí díl mě neskutečně bavil. Přednost dávám přesto dílu druhému. Recenzi si můžete přečíst tady.








Druhá dubnová kniha byly Dopisy, které nikdo nečetl. Kniha, jejíž děj se odehrává na pozadí druhé světové války. Láska.
Setkáváme se zde i s postavami ze "současnosti". Kniha mě mile překvapila, byl to první "narozeninový" kousek a jsem moc ráda, že jsem si ji přála. Více tady.







Manželé od vedle a třetí dubnová kniha. Jde o klasický, současný thriller. Takové to hodně čtivé a místy napínavé čtení, které nezklame, když si chcete odpočinout a užít příjemnou, dramatickou četbu. Poměrně příjemné překvapení a vůbec ne špatné čtení! Recenze tady.







Čtvrtá dubnovka byl Dotek Anthropoidu, což je moje oblíbené, válečné téma. Dotek Anthropoidu bych hodnotila jako zajímavou knihu pro někoho, kdo má o tomto tématu přehled. Kniha je krásně grafiky zpracovaná. Více tady.








Pátá dubnovka byla Hotová zlodějka. Knihu mi na recenzi zaslalo nakladatelství BETA Dobrovský. Jde vlastně o první young-adult, které BETA vydala a byla to pecka. Vydala ho totiž BETA a tím pádem nejde o klasické YA, ale pořádně drsnou knihu, která mě neskutečně mile překvapila. Pokud milujete umění, hlavně Duchampa, musíte si Hotovou zlodějku stoprocentně přečíst. Neskutečné překvapení, na které najdete moji recenzi tady.





Šestou dubnovou knihou, kterou jsem přečetla byl Skleněný trůn. Další série od mé oblíbené Sarah J. Maas. Tady šlo ale spíše o zklamání. Knize jsem dala čtyři hvězdičky, ale čím více o ní přemýšlím, tím více si nejsem jistá, jestli si kniha vůbec čtyři hvězdy zaslouží. Od Maasové jsem čekala mnohem víc a já si nejsem úplně jistá, zda budu v této sérii pokračovat, jednou asi ano, snad to u mě bude jako u většiny a od dalších dílů mi série bude připadat lepší... Recenze je tady.




Sedmá dubnová kniha byly Ohníčky všude kolem od Odeonu. Na tuhle knihu jsem úplně zapomněla napsat recenzi, ale nebojte se, bude! Kniha byla naprostá paráda. Jde o drama, možná bych ji jistým způsobem přirovnala k Sedmilhářkám. Kniha sleduje osudy několika rodin, které jsou velmi propletené a dramatické... Byla to opravdu paráda, těšte se na recenzi!






Osmá kniha byla Trhlina. Horor ze Slovenska, který slibuje množství strachu, získal ocenění a strašně lidí je z něj unesená... Pro mě to bylo asi letošní největší zklamání... Proč? To najdete v recenzi.








Devátá kniha a detektivka z doby Pýchy a předsudku, kde se setkáte i s postavami v Pýše a předsudku vystupujícími! Ano, to je přesně kniha Smrt přichází do Pemberley. Lehký nad průměr s nádhernou obálkou. Víc v recenzi.








Duben jsem nakonec zaokrouhlila na krásných deset knih. Poslední byl komiks Temnými hvozdy, na který zatím není recenze, ale už je napsaná a jen čeká, kdy se na ni dostane čas se zveřejněním. Máte se na co těšit! Nádherné ilustrace a děsivé příběhy!









Tak o byl můj knižní duben, deseti knihami jsem byla nakonec překvapena, čekala jsem jich mnohem míň. Což se mi asi splní v květnu, kdy jsem zatím na dvou knihách. :-D No uvidíme. Kolik knih jste v dubnu přečetli vy? A četli jste nějakou z těchto? Jak se Vám líbily? :-)

5 komentářů:

  1. Ke knihám gratuluju, já popravdě nečetla ni jednu, ale na třetí díl Dvora a Dopisy, které nikdo nečetla se chystám. :) Užij si čtení a opožděně vše nejlepší k narozeninám. :) ♥♥

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné nové kousky :) Třetí díl dvora a Manželé od vedle bych si taky ráda přečetla :)tak hezké čtení i teď v květnu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :-) Dvůr super a Manželé taky. Manželé taková hodně čtivá věc. :-)

      Vymazat
  3. Ty jo, to je hodně knížek! :D Já to mám, zdá se, naopak - v květnu jsem zatím přečetla asi nejvíc knížek. :D :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá velkou radost a moc za něj děkuji. :-)