@bettypavkova

neděle 26. listopadu 2017

Levné knižní dárky na poslední chvíli!


Zdravím vás u dnešního článku. Vánoce se blíží, možná až moc rychle. Jako student vím, že sehnat peníze na dárky pro své blízké není úplně jednoduché. Děkuji Bohu za Levné knihy! Dají se tam za pár korun sehnat levné knižní dárky a to kvalitní a klidně na poslední chvíli!
Ráda bych upozornila, že článek není sponzorovaný a píši ho opravdu čistě pro to, že v LK ráda nakupuji, nejen o Vánocích a zrovna teď jsou tam moc zajímavé knihy.
Pokud hledáte inspiraci, můžete ji třeba právě tady na lézt a do Levných knih skočit a nebo je objednat. :)



Jih proti severu 1 a 2

Dramatický milostný příběh Scarlett O Harové a Rhetta Butlera dojímal i provokoval celé generace čtenářů a dodnes si udržuje přízeň širokého publika. V českém jazyce vždy vycházel ve dvou svazcích. Nové vydání tuto tradici dodržuje.
Scarlett, krásnou, rozmarnou a tvrdohlavou dceru majitele plantáží, vychovávají jako pravou jižanskou dámu, která se musí podřizovat přísným společenským pravidlům a tradicím. Její výbušná povaha se ale proti konvencím vzbouří, když se zamiluje do romantického Ashleyho Wilkese a rozhodne se ho získat za každou cenu, bez ohledu na to, že je zasnoubený s jinou ženou. Když se Ashley ožení s Melanií, Scarlett se provdá za jejího bratra. Krátce nato však do jejich života zasáhne válka a Ashley, stejně jako Scarlettin manžel, odchází s armádou.
Nyní už ovdovělá Scarlett žije se svým synkem a Melanií v Atlantě, kam zatím válečná vřava příliš nedolehla. Po čase se ve městě ke Scarlettině nelibosti objeví arogantní kapitán Rhett Butler. Scarlett přijímá jeho dvoření, přesto není schopná se vzdát lásky k Ashleymu. Až když Georgii zasáhne válečná vřava, se Scarlett změní. Z vrtošivé dívky se stane samostatná ctižádostivá žena, která udělá cokoli proto, aby zachránila nejen milovanou plantáž, ale také životy svých nejbližších. Po smrti druhého manžela Franka se provdá potřetí, k velkému pohoršení celé Atlanty si vezme Rhetta Butlera. Tak začíná jejich bouřlivé manželství plné nepochopení, sporů a nedorozumění. Stále je tu totiž Scarlettina láska k Ashleymu...

Dvě klasiky, kdy v LK seženete jednu za 99 korun. Jde o klasiku, která potěší každého milovníka romantiky. Tím, že jde o klasické dílo ho ocení i většina lidí, co se o tato díla zajímá. Dvě obsáhlé knihy vás vyjdou na 189 korun a udělají radost velké části čtenářů. Sama tyto dvě knihy k Vánocům dostanu, protože nám doma, přes obsáhlou knihovnu, chybí.


Pýcha a předsudek

Autorka líčí klidný a ničím nerušený život, všední radosti, zábavy a starosti. Rodinný klid bývá narušen zejména tehdy, když jsou v rodině dcery a na obzoru se objeví možný ženich. Vdavky jsou pro ženu v této době jedinou možností zaopatření a proto je nutné důmyslné splétání sítí kolem kandidáta ženitby. Autorka dává svému románu ironický podtext. Všechny postavy románu - stoický pan Bennet, jeho energická manželka a pět dcer vstoupily již dávno do podvědomí čtenářské veřejnosti...

Další klasické dílo, které můžete v LK sehnat, tentokrát za 89 korun, je Pýcha a předsudek od Jane Austenové. Tady můžu napsat milion doporučení a pořád to bude málo. Pýcha a předsudek je jednou z mých nejoblíbenějších knih. Krásný romantický příběh, který nám přiblíží autorčinu dobu a „malé boje“ jednotlivých dívek o to, být samostatnější a ne pouze doplněk muže.
Knížka se bude líbit každé trochu romantické duši, myslím, že klidně i babičky by ji mohly ocenit – pokud ji samozřejmě již doma nemají. :)



Dvojitý kříž

Čekej na smrt a modli se, ať je rychlá.

Popravený vrah ožívá a pokračuje ve svém zrůdném díle. Nebo se jeho odkazu chopil šílený napodobitel? A proč? To musí zjistit ostřílený samotář, detektiv Robert Hunter s pomocí svého partnera, nadšeného nováčka Carlose Garcii. Pod luxusem a září neonů města Los Angeles kvasí zločin, temnější než noc…

Detektivu Hunterovi se vrací stará noční můra – bestiální vrah znovu útočí. Tentokrát to má ale háček: pachatel, který mučí své oběti s řemeslnou zručností, byl před léty dopaden a popraven. Napodobuje ho někdo? Vrací se nestvůra z onoho světa, aby pokračovala ve svém krvavém řemesle? Nebo snad za hrůzné činy pykal nevinný? Žádná z těch možností není právě lákavá – a je na Hunterovi, aby případ vyřešil; ale možná přitom hodně ztratí. Hlavní obětí se má totiž ve čtivém a napínavém thrilleru Chrise Cartera stát právě on.

Pokud znáte někoho, kdo miluje detektivky a thrillery, je Christ Carter něco pro něj. Jeho knihy jsou perfektní. Napínavé, promyšlené a poměrně nechutné. Perfektní první díl ze série s Robertem Hunterem. Tuhle knížku jsem hltala jedním dechem. Za 69 korun udělá opravdu radost.



Pes Baskervilský

Jedinečné líčení atmosféry tajemství a hrůzy z událostí, které se vzpírají logickému chápání, činí z Psa baskervillského nejslavnější Doylův detektivní román.

Detektiv Sherlock Holmes se svým přítelem a pomocníkem doktorem Watsonem vyšetřují případy záhadných úmrtí na venkovském panství v pochmurné krajině vřesovišť. Kdo měl zájem na smrti sira Charlese, dobrosrdečného mecenáše zdejšího nehostinného kraje? Je oním vraždícím monstrem skutečně nepolapitelný děsivý pes?

Další klasika, tentokrát detektivní. Znáte někoho, kdo má rád třeba seriál Sherlock? Ukažte mu, kde je původ této postavy. Za mě nejlepší Doylův počin s Holmesem v hlavní roli. Napínavé, tajemné, anglické a čtivé. To je tato kniha. Rozhodně ji mohu doporučit. A jako bonus je v nádherném vydání. V LK ji seženete za 79 korun a určitě stojí za to.



Konec černého vraha

Tato kniha se věnuje roli Heydricha v protektorátu a také toho, jak to dopadlo s operací Antropoid. Toto téma mám v literatuře ráda a zde by měly převládat fakta, což je skvělé. Knížku jsem si v LK vybrala sama k Vánocům a moc se na ni těším – je perfektně zpracovaná. Za 59 korun dobrá věc pro někoho, kdo se o téma války zajímá.


Toto je výběr knih, které jsem vám chtěla konkrétně ukázat, ale v LK jich najdete mnohem víc. Vždy zde dokoupím různé doplňkové dárky a všichni jsou spokojeni. Rozhodně doporučuji mrknou tam na křížovky – pokud máte doma někoho, kdo rád luští, seženete tady obrovské množství křížovkářských knih! :)

8 komentářů:

  1. LK je na to super :-) Ráda tam chodím, teď bych tam potřebovala zajít zase, protože tam mají spoustu knih, které bych chtěla. Jinak k tvým knihám - Jih proti Severu mám doma,oba díly, ale ještě jsem se k nim nedostala, pak mám i Dvojitý kříž, který jsem také ještě nečetla. Teď by tam měli mít i Nočního lovce a Sochaře smrti, které nutně potřebuju. A do třetice Psa Baskervillského mám odtamtud taky, ale taky čeká na přečtení :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ty další díly od Cartera jsem koukala, ale chtěla bych tu sérii komplet a druhý díl se nedá sehnat :/ :D
      A Psa si určitě přečti, je fakt super! :)

      Vymazat
  2. Jakožto studentka s pořízením dárků mám také velký problém, takže uvítám každičkou radu, děkuji!
    Knihokopka

    OdpovědětVymazat
  3. Můj problém je, že za prvé nemám příliš známých, které bych mohla obdarovat knihou... a za druhé v Levných knihách dokážu strávit opravdu mnoho času a nakoupit si komín knížek, ehm, speciálně pro sebe. :D Takže se tam teď, před Vánoci (a bez nakoupených dárků) moc nechci vydávat, nevím, jak by to dopadlo. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám díky Bohu kolem sebe hodně knihomolů...:-D
      A to chápu, také se jim teď radši vyhýbám...:-D

      Vymazat
  4. Dvojitý kříž bych měla koupit kamarádce, má tohohle autora ráda! :)

    A mě osobně by nejvíc lákal Jih proti severu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Miluji LK, nakupuji tam snad každý měsíc :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá velkou radost a moc za něj děkuji. :-)