@bettypavkova

úterý 6. března 2018

Wrap Up - Únor 2018

Zdravím Vás. V únoru jsem přečetla dokonce celých 12 knih, což mě samotnou překvapilo, jelikož v půlce února mi začal letní semestr (a ve škole teď trávím víc času, než v semestru minulém). V březnu už bude číslo rozhodně nižší, avšak dneska nás čeká ještě obsáhlý Wrap Up! :-)

První knihou přečtenou v únoru byla kniha od české autorky Zuzany Strachotové - Devět dní. Tahle kniha pro mě byla neskutečným překvapením. Nádherná obálka, neskutečně skvělé podstavy, napínavý příběh. Žánr, který jsem do této doby příliš neznala, ale díky Devíti dnům, jsem se rozhodla, dát mu šanci...
Ano, Devět dní jsem si naprosto zamilovala, nemůžu se dočkat dalšího dílu. Celou recenzi najdete tady.









Na druhou stranu je zde kniha Oko za oko, která byla spíše zklamáním. Desítky pochvalných recenzí asi zapříčinily to, že jsem od knihy čekala víc. Něco hrozivějšího... A ono to bylo klasicky teenagerovské. Recenzi najdete tady.














Zpovědi podezřelé od známého Jamese Pattersona byly zase příjemným překvapením pro mladé dospělé. Příjemná, jednoduchá a rychločtecí detektivka, na kterou si recenzi můžete přečíst tady.














Tichá modlitba je třetím dílem série detektivních příběhů Kim Stoneové. Opět trocha té thrillerové psychologie a téma tentokrát děsivé hlavně pro všechny rodiče. A opět skvělé čtení. Více o knize najdete tu.














Protentokrát aneb česká každodennost 1939 - 1945 je dalším kouskem do části mé knihovny, věnující se Protektorátu. Tentokrát jde o knihu, zabývající se obyčejnými lidmi. Co se jedlo, jak se sportovalo, jak se vzdělávalo a mnoho dalším. Recenzi na tenhle kousek jsem zatím nesepsala, každopádně koupě v Levných knihách to byla skvělá a pokud Vás tato doba zajímá, mrkněte na tuhle knihu. :-)












Let do nebezpečí je starší kousek. Taková jednohubka z leteckého prostředí. Tak trochu neuvěřitelné, ale čtivé. Knihu jsem poprvé četla někdy ve 12-13 a strašně mě zaujala a tak jsem neváhala a pustila se do re-readingu. Recenzi najdete tady.













Dvůr trnů a růží od Sarah J. Maas asi není třeba dlouze představovat. Já se do knihy naprosto zamilovala. Postavy, prostředí... Je to láska. A zrovna čtu druhý díl, že které jsem ještě nadšenější. Tahle série si mě opravdu neuvěřitelně získala. Recenzi na Dvůr trnů a růží najdete tady.












Hluboký hrob - Dítě útesů byl můj vůbec první recenzáček od Knihy Omega a byla to neskutečná jízda. Strašně se těším na další díly. Jedna z nejčtivějších knih, co jsem kdy četla. O dětech, ale rozhodně ne jen pro děti. Děsivý, mrazivý sever, trocha ekologie... Recenzi najdete tady.












Příběh dvou staletí jako pokračování knihy Mé sladké šestnácté století bylo rozhodně oddychovým čtivem. Dokonce se mi líbilo víc, než předchozí díl. Recenze je tu.















Wonderland byla další detektivka, po které jsem v únoru sáhla a byla opět moc fajn. Hlavní lákadlo je na ní určitě prostřední zábavního parku, ve kterém se odehrává. Je plná nečekaných zvratů... Víc se dozvíte tady.














Poslední přečtený kousek byla pro změnu moje milovaná Jane Austenová a její Pýcha a přemlouvání, neboli Anna Elliotová. K tomu snad není třeba více slov, Austenová je prostě zlatíčko. Recenzi na tuhle krásku z Levných knih najdete tady.













Tak co, četli jste něco ze zmíněných knih? A kolik knih jste za únor přečetli vy? :-)

13 komentářů:

  1. Smekám nad tím, že jsi zvládla přečíst tolik knih! Já jsem v minulém měsíci zvládla pouze 4. S bakalářkou a vším okolo, toho moc nestíhám, ale snažím se číst v každém volné chvíli, bez toho bych se asi neobešla. :)
    Na "Oko za oko" se taky brzy chystám. Snad se mi bude série líbit.
    Ze zmíněných knih jsem četla Dvůr trnů a růží a Příběh dvou staletí. Dvůr se mi hodně líbil. A pořád doufám, že se brzy dostanu ke druhému dílu. Příběh dvou staletí se mi taky líbil (už jsem psala i u recenze) i když více samozřejmě Dvůr :D :)

    Měj se hezky a snad se ti příští měsíc podaří přečíst také spousta knih :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla právě to zkouškové a kromě jedné věci vše hotové v předtermínech... :-D Už je to značně slabší a já právě dočetla za březen druhou knihu (ale bichličku!!) a celkově tu teď mám pořádné macky na čtení, takže jich bude míň :-)
      A na druhý díl Dvoru právě vyšla recenze, ROZHODNĚ se na něj hned vrhni! :P

      Vymazat
  2. Skvělé číslo :-) Já se pohybuji už delší dobu kolem 8 přečtených knih za měsíc, i když v únoru jsem jich stihla "jen" sedm...takže 12 knih to ti závidím :-) A zajímavý a pestrý výběr :-) Wonderland mám taky v hledáčku, líbil se mi Řezník a postupně si chci autorčiny knihy přečíst. Tak ať se daří i v dalších měsících :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda čtu různorodě a střídám to. :-) Každopádně teď budu ráda tak za pět knih, ale mně o to číslo nějak nejde... Jen se to tak nějak stalo. :-D

      Vymazat
  3. Přečetla jsi toho vážně pěknou hromádku :) Z tvého výběru jsem četla zatím jen Dvůr trnů a růží a to je úžasná série :) Tak pěkné čtení i v březnu a letním semestru :)

    OdpovědětVymazat
  4. Prečítala si toho veľa, klobúk dolu :-) Ja som čítala iba Na dvore z tŕňov a ruží a súhlasím, tiež som si knihu obľúbila a už sa veľmi teším na druhý diel.

    OdpovědětVymazat
  5. 12? jako fakt 12? Za nejkratší měsíc v roce? Jsi fakt dobrá. Teď se trochu stydím. Budu muset trošku máknout. Jinak knížka Protentokrát mě fakt zaujala. Asi půjdu do levných knih na kukačku. Třeba ji tam objevím. A Jane Austenová je moje srdcovka ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsou to závody, tohle se stalo nedopatřením...:-D
      Každopádně LK rozhodně navštiv... Je tam hooodně Austenové a celkově klasik a o 2 světové tam toho je teď celkově dost. :-)

      Vymazat
  6. Tak to tiše závidím, já jsem ráda za čtyři. :) a jak je vidět měla jsi šťastnou ruku při výběru. :))

    OdpovědětVymazat
  7. Ty jo, ty jsi toho stihla tolik! :O Paráda!

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkná hromádka knih :) Já jsem, myslím, za únor přečetla 6 knih :) Z výše zmiňovaných nemám přečtenou ani jednu, ale celou sérii Dvoru bych si určitě chtěla přečíst :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá velkou radost a moc za něj děkuji. :-)