@bettypavkova

neděle 13. května 2018

Knižní nováčci - duben 2018

Zdravím Vás u nového formátu článků na mém blogu, který je však všude jinde naprosto běžný. Jde o měsíční, knižní úlovky! Vzhledem k tomu, že na začátku dubna slavím narozeniny, bylo jich v dubnu opravdu požehnaně. Takže jdeme na to.

Tyto kousky jsem dostala od přítele, jeho rodičů, bratrance a jeho "za chvíli už manželky" Elišky. Vezmeme je odspodu.

Od přítele jsem dostala další knihu věnující se atentátu na Heydricha. Atentát na Heydricha od Františka Emmerta je zajímavý tím, že obsahuje spoustu vložených artefaktů jako jsou závěti Kabčíka a Kubiše, letáky, které bývaly všude vyvěšené v rámci stanného práva a podobně. Pro někoho, kdo se o toto téma zajímá je to skoro nezbytnost.

Další knihou od něj bylo A co teda jíš?, což je veganská kuchařka, která je nejen nádherná, ale také plná receptů, kterými nepohrdne ani žádný masožrout.

Od jeho rodičů jsem dostala Dopisy, které nikdo nečetl. Romantika z druhé světové, na kterou už najdete recenzi tady.

Další knihou od přítele byly Američtí bohové. Miluje Neila Gaimana, takže bylo jasné, že když si budu přát knihu od něj, dostanu ji. :-D Jsem na ni zvědavá. Pak se vrhnu i na seriál.

Další kniha od přítelových rodičů byla Slečna M.. Další kniha odehrávající se během druhé světové války (takže můžete vidět, že to je opravdu moje oblíbené téma). Na ni se brzy vrhnu, jsem na ni vážně zvědavá!

Vzhledem k tomu, že bratránek a Eliňák vědí, že moje láska ke zvířatům je obrovská, dostala jsem od nich tyto dvě knihy. Citový život zvířat po kterém jsem už strašně dlouho pokukovala a Tajný život krav. Tuhle knihu jsem neznala, ale těším se až se na ni vrhnu. Tady můžete zase vidět to, žemiluji zvířata. Tak moc, že je ani nejím. :-)

Takže všem zúčastněným děkuji! :-D

S mamkou jsme se v dubnu vypravily na obří nákupy v Dobrovském a tohle všechno jsme si odnesly.
Úplně vespod je jeden z dílů komiksové série Walking Dead, což byl dárek pro přítele. Následuje druhá povídková kniha Akta X - Pravda je tam někde venku. Povídky mám ráda pouze od Kinga a pak právě tyhle s tématikou Akt X. Následuje Panský dům, který je pro mě, mámu i babičku. Babička už ho četla a byla nadšená, jsem zvědavá co na něj řekne mamka a já. Otevřený hrob je další díl z detektivních případů Kim Stoneové. Co víc říct, případy Kim Stoneové jsou prostě super. Manželé od vedle už mám přečtené a recenze je tady. Trhlina mě vážně zklamala a to jsem se na ni hrozně těšila. Recenze je zde. Cinder jsem už také zrecenzovala a byla to pecka. Názor si můžete přečíst zde. Bába Motyka je kniha na kterou s mámou už dlouho koukáme, takže jsme si ji už i pořídily, jsem zvědavá. Ohníčky všude kolem byly parádní, recenze se dočkáte v nejbližší době. Půlnoční růže je kniha od jedné z máminých nejoblíbenějších autorek, takže jsem zvědavá až se k ní dostanu i já, abych ji vyzkoušela. Hra o trůny, co k tomu víc říct. Seriálu se vyhýbám, ale knize šanci dám. A obálka nového, brožovaného vydání od Arga je nádherná, jen se bojím, že se rozpadne. Skleněný trůn od Sarah J. Maas byl spíše zklamáním, recenzi už najdete tady. Harry Potter and the Philosopher's Stone ve výročním vydání! Recenze, spíše na vydání než samotný příběh je zde. Poslední na této hromadě je Černá labuť, YA fantasy, které bylo zlevněno na 120 korun a vypadá ohromě zajímavě.

V dubnu mi také přišel recenzí výtisk od Knihy BETAHotová zlodějka, což bylo super, syrové YA. Recenze už je samozřejmě na blogu. Přečíst si ji můžete tady.

Pýchu a předsudek miluji a sbírám. I ji obsahuje tohle souhrnné vydání děl od Jane Austenové v originále. Tuhle bichličku seženete v Levných knihách za 199,-.

Máma a školení v Praze...:-D Musela do knihkupectví a nakupovat. Na tohle se NESKUTEČNĚ TĚŠÍM!!! Životopis Jana Kubiše s názvem Jan Kubiš Nezastaví mne ani to nehorší... vypadá skvěle. Je plný fotografií... Kvůli formátu si ji nechávám na léto, ale nemůžu se dočkat.
Kromě knihy jenom o Janu Kubišovi přinesla máma ještě knihu Dotek Anthropoidu, která je nádherně graficky zpracovaná a recenzi na ni najdete zde.

Poslední dva kousky v tomto měsíci jsou výherní. Na instragramu a blozích jsem vyhrála tyhle dvě novinky. Dítě Stasi, což je thriller ze "západního Německa" v době Berlínské zdi. A druhý kniha je Muffin a Čaj, což je kousek, který znáte asi všichni, protože dobývá české bookstagramy a nejen ty. :-) Ani jednu jsem zatím nepřečetla, ale jsou vysoko na mém must-read listu, takže na ně recenzi najdete určitě brzy. :-)

Jak vidíte, bylo to snad 25 kousků, které našly v dubnu své místečko u mě v knihovně. Je to hodně, ale chápeme se. Narozeniny! Normálně jich tolik rozhodně nebývá. :-) A co vy, kolik kousků jste nově získali do knihovny? A jaké? Četli jste některou z těchto knih? A jak se Vám líbila? :-)

3 komentáře:

  1. Od Františka Emmerta jsem měla doma knížku Rok 1968 v Československu a to bylo velmi přínosné, protože tam byla spousta tabulek a hezky přehledné informace a spousta fotek. Tak snad je ten Atentát na Hitlera podobně dobře propracovaný. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásne knihy, najviac sa mi páči prírastok Americkí bohovia :-) :)

    OdpovědětVymazat
  3. Slečnu M. mám už měsíc doma, a doufám, že se k ní brzy dostanu. Dost mě láká :-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá velkou radost a moc za něj děkuji. :-)