@bettypavkova

pondělí 27. listopadu 2017

Unboxing - Výhra!

Zdravím Vás u krátkého článku, tentokrát unboxingu!
Za celý život jsem snad nic pořádně nevyhrála a v soutěži u Knižních velryb se mi to podařilo!
Dnes mi přišel balíček a já z něj jsem opravdu nadšená - pojďte se na něj mrknout. :)



Ano, ano! Takhle balíček vypadal! A v něm se nacházelo Všem statečným se odpouští od Chrise Cleaveho!

Ve válce je odvaha laciná a shovívavost nepříliš populární.“ Píše se rok 1939, Velká Británie vstupuje do války a mladá socialistka Mary se rozhodne, že se jako dobrovolnice připojí k britskému válečnému úsilí. Začne učit děti, které měly být evakuovány z Londýna, ale nepřijala je žádná z venkovských rodin, protože jsou postižené, mentálně zaostalé nebo – jako v případě Maryina oblíbeného studenta Zacharyho – mají černou pleť. Toma, který výuku organizuje, velmi zasáhne, když jeho nejlepší přítel Alistair vstoupí do armády. Alistair je umělecký restaurátor a nikdy nevypadal na to, že jej válka lákala. Je to až Mary, kdo dokáže Toma přivést na jiné myšlenky, a v nejisté době jejich profesionální vztah brzy přeroste v něco víc. Když se navíc Mary setká s Alistairem, ocitnou se všichni v tragickém milostném trojúhelníku. Zatímco kolem nich padají bomby a boje se stupňují, musejí se vypořádat jak se svými city, tak s vidinou nového světa, který je zcela odlišný od čehokoli, co dosud poznali. Na pozadí barvitě vylíčeného milostného příběhu Cleave umně pracuje s mnoha dalšími univerzálními motivy – hrdinstvím, soudržností, pokrytectvím, ale také neskrývaným rasismem, a hlavně morální odpovědností každého člověka v době, kdy žádné rozhodnutí není jednoduché.

Možná už jste si všimli, že knihy, které se odehrávají během druhé světové války mám moc ráda a čtu je často, tohle je bichlička přesně pro mě. Romantiku tu já taky můžu! Už se moc těším až se do knížky začtu. Velryby, děkuji Vám za tuhle úžasnou knihu!

Tajné PS: Alžběty válí! 


11 komentářů:

  1. Ke knize moc gratuluju. :) Užij si čtení. Budu se těšit na recenzi.

    OdpovědětVymazat
  2. Gratuluji :-) Já u Knižních velryb vyhrála tu druhou :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Gratulujem k výhre! Aj ja milujem knihy s touto tématikou, takže sa teším na tvoju recenziu. Maj sa krásne a uži si čítanie ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Gratuluji k výhře :) knižní soutěže jsou super! Už se těším na recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, určitě bude :)
      Já doufám, že jednou nějakou soutěž sama uspořádám...:)

      Vymazat
  5. Velryby to těší! A ano, Alžběty opravdu jsou nejlepší ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Gratuluji. :) Také jsem o knihu soutěžila. :D

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá velkou radost a moc za něj děkuji. :-)