@bettypavkova

čtvrtek 17. května 2018

Pražský Casanova - Andrej Líbal




Co všechno se může stát, když na ulici oslovíte krásnou ženu? Může vás odmítnout nebo vám změnit život. Je to krok, na jehož rozmyšlení nemáte moc času. Bude to výhra nebo prohra? Jste-li někým, jako je David Braun, neváháte, protože ženy milujete stejně jako on.
Od autora knihy Pražský Casanova, Andreje Líbala jsem dostala nabídku, jestli bych si jeho knihu nechtěla přečíst a zrecenzovat. Rozhodla jsem, že knihu vyzkouším. Jde o erotický román - a přiznám se, že to nejsou knihy, které bych vyloženě vyhledávala, ale člověk si má rozšiřovat obzory. Když "Casanova" přišel, vrhla jsem se na něj. Jak se mi líbil si můžete přečíst dnes. 
Jak jsem již řekla, jde o erotický román. Hlavní hrdina je závislí na sexu, myslí na něj skoro neustále a neudrží se, když vidí prakticky jakoukoliv ženu. Je bohatý a díky tomu má čtenář možnost nahlédnout do zákulisí takového boháče. Jde o mladého muže, který zdědil podnik po svém otci a tak si může dovolit žít na vysoké noze. Může si dovolit zvát ženy do drahých restaurací a hotelů, kupovat byty ve světových metropolích... Prostě život bez problémů, ale nebojte. Oni se najdou.
Kniha nese název Pražský Casanova, ale díky Davidovým (ano, tak se náš hlavní hrdina jmenuje) financím se dostaneme různě po světe. Francie, Itálie, Nizozemsko... Po Praze se také podíváme, ale osobně bych byla asi nadšenější, kdyby jsme se podívali i kolem památek. Praha tam je, to ano, ale trošku méně než jsem očekávala.
Zpět k hlavnímu hrdinovi. Díky všemu, co jsem Vám o něm už prozradila, Vám musí být jasné, že mu ženy padají k nohám - a z toho on je nadšený. Nejde ovšem o muže s kterým by si žena měla začínat. Věrný jí nebude... I když se bude snažit, nepodaří se mu to. 
Autor píše velmi čtivě. Kniha má kolem 340 stran a měla jsem ji přečtenou za dva dny. Ke čtivosti přispívá i to, že se v knize neustále něco děje. Chvilkami je z Davida tak trochu Superman. Zvládá relativně bez problémů situace, ze kterých by se jiný vzpamatovával roky... Jemu se takových extrémních situací stane několik během jednoho týdne. Já bych to teda nezvládla. I díky tomu však děj rychle ubíhá. Na to, že jde o erotický román je kniha opravdu akční. To, že se celá kniha odehrává během jednoho týdne je na ní dalším zajímavým a i poměrně originálním prvkem.
Pokud máte rádi erotické romány a chtěli byste zkusit nějaký český, Pražský Casanova tu je pro Vás. Nenajdete v něm příliš silnou romantickou linku, takže pokud máte romantiky po krk, bude to kniha stvořená právě pro Vás. Bude se Vám dobře číst, nahlédnete do zajímavého prostředí a nebudete se nudit.Čtení jsem si užila, jde o příjemnou odpočinkovou četbu. Knihu bych ohodnotila 75%.
PS: Je zajímavé, že na FB Pražský Casanova jsem se dozvěděla, že loni kniha vyšla i v čínském překladu!
PSS: Moc děkuji za poskytnutí knihy k přečtení! :-)

2 komentáře:

  1. Bylo mi potěšením Vám knihu poskytnout :-).
    A nezapomeňte, že příspěvek o čínském překladu byl přidán v den, který se váže k jednomu “magickému” datu :-).

    OdpovědětVymazat
  2. Čínský překlad? Tak to je vážně hustý. :D :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá velkou radost a moc za něj děkuji. :-)