@bettypavkova

sobota 10. února 2018

Wrap up - Leden 2018

Zdravím vás u wrap upu. Ano. I já jsem se rozhodla, že na blog přidám tuto oblíbenou kategorii. Nezaručuji, že ji budu dělat každý měsíc, ale třeba se mi to zadaří. Rozhodně bych ji přidávala ráda ve chvíli, kdy přečtu něco zajímavého. A v lednu roku 2018 toho bylo požehnaně. Přečetla jsem totiž krásných 10 knih. (Aneb ať žijí předtermíny! :-D)

 Sedmilhářky byly první knihou, kterou jsem přečetla (nebo spíše   dočetla) v lednu. Knihu od oblíbené Liane Moriarty jsem si přečetla na   základě shlédnutí seriálu a byla skvělá. Recenze zde.
 Abych to trochu spojila i s knihami, které jsem dostala k Vánocům, tohle   je jedna z nich. :-P







Druhou lednovou knihou a příjemnou oddechovkou se stalo Mé sladké šestnácté století. Reneasnční Florencie, teplo, láska a prostě odpočinek. Knihu jsem si překvapivě velice užila a už na mě doma čeká druhý díl, který jsem si koupila v Levných knihách. Jde o další vánoční dárek a recenzi na něj si můžete přečíst zde.







Dalším vánočním dárkem, tentokrát od přítele byla kniha Akta X - Nikomu nevěř. Jde o knihu plnou skvělých povídek, které spojuje tématika oblíbeného seriálu Akta X. Na to, že povídky prostě "neumím" číst (výjimku představuje Stephen King) mě kniha neskutečně nadchla. Recenzi jednotlivých povídek najdete tady.







Tentokrát dárek od maminky - detektivní klasika - Agatha Christie. Vražda v Orient-Expresu je opravdu detektivní klasikou, kterou by podle mě měl přečíst každý. Recenzi naleznete zde.









Hostitel byl jedním slovem paráda. Tato kniha je už v lednu nominovaná na jednu z nejlepších knih, které jsem letos přečetla - hrabe se totiž do žebříčku nejlepších knih, které jsem vůbec kdy přečetla. Stephenie Meyrová, autorka Stmívání nám v knize ukázala, že umí lépe psát i po technické stránce a zároveň zachovala čtivost, kterou předvedla ve Stmívání. Recenzi na tuhle neskutečnou parádu najdete tady.





Šibeniční vrch je útlý horor, opírající se o Salemské procesy. Kniha měla dobrý potenciál, ale bohužel. Ve chvíli kdy má kniha asi 240 stran a z toho zhruba 180 - 200 stran je prakticky o ničem a vše zajímavé se stane až na konci... No nebylo to nejhorší, ale rozhodně nic, co bych si musela číst stokrát.







HHhH je knihou věnující se atentátu na Heydricha. Jde o skvělou knihu, kterou bych rozhodně doporučila. Recenzi si můžete přečíst zde.










Hadrový panák je jedinou knihou, kterou jsem v lednu přečetla  a nedostala ji k Vánocům. Koupila jsem si ji za zkoušku. :-) Jde o fajn detektivku/thriller, ale pro mě to není takový hit, jako se o knize často mluví. Recenzi najdete tady.








Celkem fajn oddychová romantika, focená při jednom jarním lednovém dni. :-D To je pro mě Láska podle Shakespeara. Recenzi na knížku najdete prosím tady.









Poslední lednová kniha a opět jarní fotka. To je Pamatuji si Výs všechny. Duchařina, která mě jedním slovem nadchla. Moje ódy na knihu si můžete přečíst tady.










Sečteno a podtrženo, leden pro mě byl ve znamení deseti knih. Z toho mě dvě (Hostitel a Pamatuji si Vás všechny) neskutečně nadchly a dostávají se mezi moje nejoblíbenější knihy. Což je podle mě na první měsíc roku 2018 skvělý výsledek. A co vy? Jaký jste měli knižní leden? :-)

14 komentářů:

  1. Deset je vážně pěkné číslo. :) A samé dobré knihy. :)) Přeju stejné čtecí skóre i tenhle měsíc. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Super tituly :-) Akta X a Lásku podle Shakespeara jsem četla loni a obě knihy se mi moc líbily :-)
    Snad se ti bude dařit i v únoru :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Akta byla super! :-) Dařilo se, dokud mi nezačala škola, už čtu skoro týden Dvůr trnů a růží... :-( Ale může za to taky trochu olympiáda...:-D

      Vymazat
  3. První a druhý díl 16 století byl super,ale ten třetí mě dost zklamal :( tak snad tě to nechme více jak mě:)

    Jinak na Lásku podle Shakespeare se těším,až se teda ke knize dostanu. A Hadroveho panáka bych si taky rada přečetla:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na druhý díl šestnáctého století se chystám až budu potřebovat pořádnou oddychovku. :-) A těším se na ni. :-)

      Láska podle Shakespeara se ti bude líbit pokud miluješ romantiku :-) Panák mě trochu zklamal, pro mě to byl průměr, na to, co se o něm všude říkalo. :-)

      Vymazat
  4. Moc pěkné nové kousky :) Četla jsem Hostitele a ta kniha je jednoduše dokonalá. Moc mě bavila i Pamatuji si vás všechny, z té pěkně mrazilo :)

    OdpovědětVymazat
  5. Prečítala si toho naozaj veľa, gratulujem :-) Nečítala som žiadnu z kníh, Vražu v Orient exprese by som si chcela prečítať. Hostiteľa som začala čítať, ale nedočítala som ho, mnoho ľudí mi hovorilo, že ku koncu je to super a tak, ale ja som sa nemohla začítať a po nejakých asi dvesto stranách som to vzdala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :-)
      Já se do Hostitele úplně zamilovala, prvních asi 50 - 70 stran bylo slabších, ale pak to bylo skvělé. :-)

      Vymazat
  6. Mezi těmihle kousky je pár takových, které zbožňuji (Hostitel) nebo které si chci taky přečíst (HHhH)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hostitel je skvělý! HHhH bylo také moc dobré! :-) Určitě si ho přečti. :-)

      Vymazat
  7. Deset knih za měsíc! Pro tebe taková výzva z Databáze knih bude jen jako malý předkrm, co? :D Ráda bych těch deset dala alespoň... no, alespoň za ten půlrok. :D Uf.
    Máš můj obdiv. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na databázi výzvu uplně nedělám, na goodreads jsem si dala 50 na rok, uvidí se, ono to bylo o zkouškovém, byl čas a četla jsem hodně, teď začala škola a olympiáda auž čtu Dvůr trnů a růží pátý den... Zpomalí se to. :-D Také tu mám v plánu na léto pár bichliček, takže to nakonec kolem těch apdesáti za rok bude...:-D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá velkou radost a moc za něj děkuji. :-)