@bettypavkova

pátek 2. března 2018

Ztracený - Vanda Tomášová





Alex je pohledný muž a úspěšný podnikatel, který nemá o ctitelky nouzi. Každou příležitost k flirtu nebo pobavení se, dokáže vždy náležitě využít. Všechny své vztahy se ženami však bere s nadhledem, ne příliš vážně. Se svou přítelkyní Zuzanou sice chodí tři roky, ale jeho city k ní jsou velmi vlažné. Další vztah má s Irenou, manželkou svého kamaráda Lukáše, ale zároveň i jeho sestrou Klárou, studentkou veteriny.
Alexovi se najednou jeho avantýry začínají mírně vymykat kontrole. Zjišťuje, že jsou mu víceméně na obtíž, proto se rozhodne své románky jeden po druhém ukončit.
To, co se jeví na první pohled snadné, zdá se být ve skutečnosti zhola nemožné.
Zuzana je odhodlaná, že se za Alexe  provdá, je dokonce ochotná  mu jeho pletky odpustit. Ovšem ani Irena se Alexe nechce tak snadno vzdát.
Aby toho nebylo málo, potkává Alexandr zcela náhodou další ženu, která ho nenechává chladným. Tím se rozbíhá kolotoč velmi zajímavých událostí.


Moje internetová kamarádka zjistila, že mám blog o knihách a že jsem vášnivá čtenářka. Svěřila se mi tedy, že napsala knihu. Napsala ji za tři měsíce! Nechala si ji vydat v několika knihách pro svou osobu a byla tak hodná, že mi jeden výtisk i s věnováním poslala!

Bez mučení se přidávám, že jsem z knihy měla lehké obavy. Za prvé. Jde o prvotinu mé kamarádky a hodnotit knihy vašeho kamaráda je těžké. Za druhé kniha byla napsána tak rychle a vím, že neprošla korekturou. Za třetí jde o erotiku, líznutou romantikou, tudíž žánr, kterým jsem prakticky nepolíbená. Jediné, co jsem v tomto žánru četla, bylo Padesát odstínů. Nakonec jsem se do knihy pustila a byla jsem opravdu překvapená.

Nejprve bych vás chtěla odkázat na web knihy: https://vandatomasova.cz/ kde naleznete nejrůznější informace, písničky ke knize. Co je ale nejdůležitější, kniha je zde po jednotlivých kapitolách zveřejňována! Už teď tam na vás čeká prvních pět kapitol! V budoucnu zde bude i celá kniha ke stažení v pdf.

Jak jsem výše zmínila, nejde o žánr, který bych četla, ale tady mě to bavilo. Na to, že jde o prvotinu a tak rychle napsanou knihu mě opravdu překvapil příběh. Je promyšlený a směřuje k jasnému cíli, ale pozor. Jasná je vám jedna ze zápletek, která začíná hned během prvních stran. Ovšem překvapení se dočkáte taky a to hned několika. Jedno vám rozhodně vyrazí dech. Nechápala jsem... Netušila jsem, že bude moje kamarádka schopná provést něco takového. Provedla a knize to rozhodně dodalo další rozměr!

V knize setkáváte s několika postavami a pozor - všechny jsou dobře propracované. Jejich chování je poměrně odůvodněné. Setkáváme se například s "děvkařem" Alexem, který je hlavním hrdinou. Několika jeho milenkami, přítelkyněmi, kamarádkami. Ale také s jeho kamarády. Neříkám, že souhlasím s chováním postav, ale u většiny bylo logicky odůvodněno. Co se mi líbilo, bylo zasazení do naší země, do okolí Brna.

Kniha je neskutečně čtivá. Opravdu mě to překvapilo. Celkem má 320 stran a já ji přečetla prakticky za jeden den. Alexův příběh mě opravdu, upřímně pohltil - a nepíši to, protože autorku znám, ale protože tomu tak bylo. Zajímalo mě, jak se jeho život dál vyvine a co si na něj přichystá a já se upřímně těším na další dva díly, které budou na výše zmíněném webu zveřejněny také!

Asi jediná moje výtka byly chybky, které se v knize objevovaly a Haničky oblíbenost ve třech tečkách (promiň Hani, musím být objektivní :-P) ALE!! Na webu je text "korekturován" a "korekturován", takže tam chyby budou minimalizované. :-)

Pokud patříte mezi čtenáře, kteří mají rádi erotickou literaturu (tyto pasáže jsou v knize opravdu dobře napsány), špetku romantiky a chcete si odpočinou u příběhu, který se čte sám. Dejte knize šanci a mrkněte na ní. Bude se vám zamlouvat, protože se líbila i mně, jako člověku, kdo takovou literaturu příliš nečte. Kniha ode mě na Goodreads dostala upřímné 4 hvězdičky. Zde ji hodnotím 75%. :-)

Děkuji ti Haničko, že jsem si mohla knihu přečíst a za krásné věnování! :-)

5 komentářů:

  1. Mně by ani tak nevadil žánr knížky, jako její obálka. Musela bych to číst jako ebook nebo si pořídit nějaký přebal asi. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona se tištěná pořádně ani nedá sehnat. :-) Přímo na webu je a bude ke stažení. :-):-D

      Vymazat
  2. Souhlasím, že obálka působí celkem prvoplánově. :) Jinak ale věřím, že kniha může být pěkná. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na první pohled se mi kniha také příliš nezalíbila, nicméně podle tvé recenze to může být vskutku dobrá kniha a pokud je autorčina první a ty ji hodnotíš takto pozitivně, tak určitě stojí za to a autorka by měla v psaní pokračovat!:)
    Knihokopka

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý večer, neviete či už vyšiel aj druhý diel? Našla som o ňom len malú zmienku, a rada by som vedela, ako to skončí. ďakujem

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá velkou radost a moc za něj děkuji. :-)