@bettypavkova

neděle 29. července 2018

Wrap Up - červen 2018

Zdravím Vás u červnového Wrap Upu! V červnu jsem přečetla 11 knih, což bylo pro mě samotnou překvapením. Bylo zkouškové (které díky Bohu dopadlo skvěle, jedna dvojka, jinak samé jedničky) a také se mi občas moc číst nechtělo (ať žije sledování Amerika hledá Topmodelku :-D). Přehled toho, co jsem v červnu přečetla Vás čeká dnes. :-)

První kniha, kterou jsem v červnu přečetla, byl Můj život s Reinhardem. Recenzi na knihu najdete tady. Kniha je "zpovědí" manželky Reinharda Heydricha. Lina Heydrichová byla opravdu hroznou osobností v čemž Vás tato kniha pouze utvrdí. Zajímavá je ovšem určitě - pokud se zajímáte o druhou světovou válku a její osobnosti.






Za zavřenými dveřmi je skvělý a neskutečně čtivý pychothriller, který jsem zhltla za jeden den a recenzi na něj najdete zde. Kniha je podle mě neuvěřitelně děsivá. Proč? Protože Vás donutí se zamýšlet nad životy lidí, které denně potkáváte a myslíte si, že je znáte. Jenže kdo vám zaručí, že nikde v okolí se neděje něco podobného jako v knize?






Třetí knihou byl Harry Potter a Tajemná komnata, ale v angličtině. Psát recenze na Harryho příběhy se mi, přiznávám se, příliš nechce, protože jsou notoricky známé. Spíš někdy připravím článek ve smyslu "Proč sakra miluju Harryho?!". :-)








Lesní lišky je soubor finské fantastiky finského podivna. Recenzi najdete tady. Zjistíte v ní, že kniha mě neskutečně překvapila - bylo to moje první setkání s "honosnějším" fantasy a bylo moc super! :-)









Následujícím čtením byl Panský dům. Společenský román odehrávající se před první světovou válkou. Kniha zaujme všechny milovníky Austenové a já se nemůžu dočkat až si pořídím další díl. Recenzi najdete tady.








Ostrov lhářů jsem četla na doporučení kamarádky a bylo to pro mě spíše zklamání. Kniha byla hodně zvláštní - ale pro mě to bylo tím špatným způsobem. Recenze je tady.









Renegáti byly zklamáním roku... Čekala jsem prostě od své oblíbené autorky víc. Bavilo mě však cca 200 stran z 500 a to je prostě moc málo... Recenze je tady.









Tajný život krav je kniha, kterou jsem dostala k narozeninám od bratrance a jeho snoubenky. Je to úžasný náhled do společnosti (nejen) těchto zvířat. Rozhodně se po knize podívejte. Recenzi najdete tady.








Další přečtenou knihou byla Slečna M. Kniha přináší náhled do života dvou sester před druhou světovou válkou. Kniha se neskutečně dobře četla a já jsem ráda, že jsem si přečetla další beletrii z této doby. Recenze zde.

Harry Potter - Cesta dějinami čar a kouzel nebyla žádným hitem, ale ani ne vyloženým zklamáním. Jako velký HP fanoušek jsem ráda, že ji mám ve sbírce. Jen ten její formát je tragický. Nikam se nevejde! Recenze je tady.








Poslední přečtenou knihou jsou Pretty Little Liars. První díl série, podle které je natočený výborný seriál. Knihu jsem si koupila za 79,- v Levných knihách a byla fajn. Ale zde je pro mě prostě lepší seriál!

Kolik knih jste v červnu přečetli vy? Jaké? A četli jste některou z těch mých? Jak se Vám líbily? Budu moc ráda za komentáře! :-)

5 komentářů:

  1. Renegáti ma celkom bavili, ale mali aj slabšie miesta :-) Na HP v angličtine sa onedlho chystám :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Přečetla jsi toho opravdu hodně. Za zavřenými dveřmi je vážně pecka. Ostrov lhářů se mi líbil hodně, ale byla to moje první kniha tohoto žánru. A na Roztomilé malé lhářky se chystám už dlouho, mám doma první dva díly. Seriál jsem neviděla a zatím se ani nechystám, uvidím, jak mě chytne kniha :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Parádní nové kousky a že jich je hodně :) Líbí se mi nové vydání Harryho, chci si ho pořídit a stejně tak i Renegáty a Za zavřenými dveřmi :)

    OdpovědětVymazat
  4. V knihovně se určo podívám po Lesních liškách. Kniha mne velmi zaujala. Děkuji za tip :)

    OdpovědětVymazat
  5. Na článek "Proč sakra miluju Harryho?" se mooc těším! :D ♥

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá velkou radost a moc za něj děkuji. :-)